FONTOS Megjelentek az új otthonfelújítási program várva várt részletei, meglepetések a listán!
 
Előfizetői tartalom

Az odesszai katedrálist is súlyos kár érte a vasárnapi orosz rakétázásban, az olasz kormányfő is felemelte szavát

Portfolio
Az UNESCO védelem alatt álló odesszai történelmi belváros legnagyobb egyházi épületét, a katedrálist is súlyos károk érték a vasárnap hajnali orosz rakétázások idején, amely miatt az ukrán államfő és még az olasz miniszterelnök is felemelte szavát. A várost ért támadások egyébként egy halálos áldozatot követeltek, és 19-en megsérültek, akik közül 14 embert kórházba vittek, és közben hat lakóház is romba dőlt. Az orosz védelmi minisztérium tagadta, hogy ők lőtték volna a katedrálist, inkább azt sugallták, hogy ukrán légvédelmi rakéta találhatta el azt.

A dél-ukrajnai Odessza kikötőváros elleni orosz légitámadásnak egy halálos áldozata és közel 20 sebesültje volt ukrán tisztviselők szerint. A vasárnap kora reggel történt támadás jelentős károkat okozott egy ortodox katedrálisban is. A jelentések szerint a város védőszentjének ikonját a romok alól kiemelték. Oleh Kiper, az Odessza régió kormányzója a Telegram üzenetküldő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés