Előfizetői tartalom

A Wagner-lázadás nem várt hozadéka: stratégiai helyen nőtt Putyin támogatottsága

Portfolio
Friss tanulmányt adott ki az ECFR európai agytröszt az orosz elit hozzáállásáról a Wagner-lázadását követően. Az elemzés során több magasrangú vezetőt kérdeztek, és meglepő eredmények jöttek ki. Ameddig a Jevgenyij Prigozsin lázadóvezér vezette felkelést követően eluralkodott a pánik, addig néhány héttel az eseményeket követően már komoly pozitív hozadékot vár az elit a konszolidációból.

Egy héttel a Wagner lázadása után Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök személyesen számolt be Vlagyimir Putyin elnöknek az orosz gazdaság állapotáról. A találkozó a korábbi katonai raportokhoz hasonló hangulatot árasztott. Ez jelezte, hogy milyen fontos szerepet töltenek be a gazdasági elitek az ország mindennapjaiban a vezetés számára. Bár a háború elején több szakértő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés