Előfizetői tartalom

Kitörnének az elszigeteltségből a tálibok: történelmi látogatás készül

Portfolio
Afganisztán nehéz helyzetben van a nemzetközi elismertséget illetően, a 2021-es tálib hatalomátvételt követően máig egyetlen ország sem ismerte el az új vezetést. Ráadásul a politikai elszigeteltség mellett gazdasági nehézségekkel is meg kell küzdeniük, szükséges a nemzetközi tőke bevonása az országba. Most Indonéziába és Malajziába látogat tálib delegáció, aminek a célja, hogy javítsa a kabuli vezetés megítélését - írja a Nikkei Asia.

A tálibok 2021 augusztusában vették át a hatalmat újra Afganisztánban, miután az amerikai csapatok kaotikus körülményeket között távoztak az országból. A radikális muszlim vezetés ezt követően gyors gazdasági visszaeséssel és nemzetközi elszigeteltséggel kellett, hogy szembenézzen. Bár a gazdasági csökkenés a nemzetközi segélycsomagok segítségével lelassult, a helyzet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés