Előfizetői tartalom

Az egész világra veszélyes lehet Putyin drasztikus lépése - Mit akar elérni Moszkva a Fekete-tenger totális megbénításával?

Múlt hétfőn jelentette be Moszkva azt, hogy nem hosszabbítja meg az ENSZ és Törökország által gründolt gabonaszállítási megállapodást, mely lehetővé tette mind Oroszország, mind Ukrajna számára azt, hogy gabonát szállítson a Fekete-tengeren annak veszélye nélkül, hogy a másik fél megtámadná a hajóit. Az egyezmény mind az ukrán gazdaság, mind a fejlődő országok élelmiszerpiaca szempontjából kulcsfontosságú volt, Moszkva azonban úgy tűnik, minden erejével azon van, hogy teljesen megbénítsa az áruforgalmat. Nézzük, miért.

Forradalmi megállapodás Akkor, amikor Oroszország 2022. február 24-én megtámadta Ukrajnát, azonnal nyilvánvalóvá vált az, hogy a kelet-európai országot érő támadások, valamint a Moszkvára kiszabott szankciók mellett a háború egy egészen elemi pontjában fogja érinteni a világot, elsősorban annak fejlődő területeit: Oroszország és Ukrajna a világ legnagyobb gabonaexportőrei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés