Előfizetői tartalom

Furcsa dolgot csinál Kína - Nyom nélkül eltüntetik az ország egyik legbefolyásosabb vezetőjét

Portfolio
Tegnap érkezett a hír, hogy mindössze néhány hónapnyi munka után megválik a kínai vezetés Csin Kang kínai külügyminisztertől. Az eset azért furcsa, mert a poszt Kína egyik kirakatpozíciója, és mindenféle magyarázat nélkül maradt a döntés háttere. A döntés egy régi kínai problémára hívja fel a figyelmet, amely ártat az ország megítélésének - írja a CNN.

Csin Kang kínai külügyminiszter öt hete még Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel találkozott, mára azonban nincs hivatalában. Tegnap érkezett a hír, hogy a pekingi vezetés végül úgy döntött, hogy eltávolítják pozíciójából az 57 éves vezetőt, és helyére Ji Vang, korábbi kínai külügyminiszter érkezik vissza. Csin mindössze néhány hónapot tudott a hivatalában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés