Előfizetői tartalom

Gellert kapott Netanjahu hatalmi játszmája

Portfolio
Az izraeli legfelsőbb bíróság bejelentette, hogy tárgyalni fog egy fellebbezést az új igazságügyi törvénnyel szemben, amely korlátozza a hatáskörét, ezzel előkészítve a Benjámin Netanjahu miniszterelnök jobboldali kormányával való leszámolást. Az ellentmondásos törvény, amely a kritikusok szerint a korrupciót és a hatalommal való visszaélést ösztönözheti azáltal, hogy megszünteti a kormányzó végrehajtó hatalom felügyeletét, széles körű tiltakozást váltott ki Izraelben.

Az izraeli legfelsőbb bíróság szeptemberre tűzte ki a fellebbviteli tárgyalást, amelyet az igazságügyi törvény ellen benyújtott fellebbezés miatt indítottak el. A Benjamin Netanjahu által elindított reform korlátozná a legfelsőbb bírói szerv hatáskörét is. A testület viszont egyelőre nem adott ki végzést a szerdán hatályba lépett új törvény ellen - írja a Reuters....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés