Előfizetői tartalom

Megosztó találkozó kezdődik: elbukhatott Putyin zsarolása?

Portfolio
Július 27-28 között tartják meg a második alkalommal megrendezett Oroszország-Afrika csúcstalálkozót Szentpéterváron. A konferencián most jóval kevesebb afrikai vezető képviselteti magát, mint korábban. Moszkva szerint ennek oka elsősorban a nyugati nyomásgyakorlásban keresendő. A találkozó a kontinens élelmiszerbiztonsága szempontjából kap kiemelt figyelmet az orosz-ukrán gabonaalku összeomlása után - írja a Financial Times.

Nyugati nyomásgyakorlás előzte meg a második alkalommal megrendezett Oroszország-Afrika csúcstalálkozót, állítja Moszkva. Az eseményre most feleannyi afrikai vezető utazik el, mint a 2019-es szocsi találkozóra. Akkor 43 vezető utazott el a kontinensről a csúcsra, most azonban mindössze 21-en érkeznek a szentpétervári konferenciára. Kapcsolódó cikkünk 2023. 07. 26. Az egész...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés