Előfizetői tartalom

Rejtélyes mobil tűnt fel az észak-koreai diktátor asztalán

Portfolio
A szilárd hajtóanyagú Hvaseong-18 interkontinentális ballisztikus rakéta július 12-i tesztindításáról készült fotón Kim Dzsong Un észak-koreai vezető mellett látható volt egy összecsukható mobil, amely a dél-koreai nemzeti hírszerző szolgálat (NIS) szerint kínai termék lehet - írja a Korea Herald. Ez azért érdekes, mert Észak-Koreának az ENSZ szankciói értelmében tilos elektronikus eszközöket importálni vagy exportálni.

A NIS értékelésében azt írta, hogy az összehajtható okostelefon feltehetően kínai termék, amelyet vasúton csempésztek be, miután tavaly szeptemberben újraindult a határon átnyúló tehervonat-forgalom Észak-Korea és Kína között. A NIS megpróbálja kideríteni, hogyan került az okostelefon Észak-Koreába, és hogyan fizettek érte. (A fotót itt lehet megnézni) Az észak-koreai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés