Előfizetői tartalom

Súlyosbodik a helyzet a lengyel-fehérorosz határon

Portfolio
Lengyelország, Litvánia és Lettország közösen dönthet úgy, hogy lezárják határaikat az Oroszországgal szoros szövetséges Fehéroroszországgal, ha a határok mentén súlyos incidensek történnek a Wagner-csoport bevonásával - közölte Mariusz Kaminski lengyel belügyminiszter. Lengyelország úgy döntött, katonai egységeket telepít a keleti régiókba, miután a Wagner zsoldosok fehérorosz különleges erőket kezdtek kiképezni. Nem zárják ki Fehéroroszország teljes elszigetelésének lehetőségét sem - írja a Reuters.

A helyzet akkor eszkalálódott, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal vádolta meg Lengyelországot, hogy területi ambíciókat táplál a volt Szovjetunió területén. Figyelmeztetett, hogy minden, Fehéroroszországgal szembeni agressziót Oroszország elleni támadásként fognak tekinteni. Kaminski nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy teljesen elszigeteljék Fehéroroszországot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés