Előfizetői tartalom

Teljes gőzzel nekifutottak az ukrán páncélosok az orosz védvonalaknak – Sikerülhet a várva várt áttörés?

Nagyon úgy fest, hogy az elmúlt egy hónap óvatos műveletei után most ismét támadásba lendült az ukrán haderő: eddigi információk szerint három frontszakaszon is megindultak a gépesített gyalogsági alakulatok. A stratégiai elgondolás első blikkre világos: a kijevi erők azokat az orosz védvonalakat próbálják áttörni, melyeket június eleje óta puhítanak. Nem kizárt azonban, hogy Herszon megyében is megindul valami. Nézzük a napokban megindult újabb támadási hullám főbb műveleti irányait, eredményeit, esetleges esélyeit.

Orihiv – Robotine A Zaporizzsja megyében található Robotine, illetve Tokmak körüli orosz védvonalak hónapok óta erős nyomás alatt vannak. Június elején hatalmas ukrán gépesített gyalogsági támadás zajlott a régióban, az akció azonban teljes kudarcba fulladt, súlyos és értékes ukrán veszteségek mellett. Kapcsolódó cikkünk 2023. 06. 09. Nagyon csúnyán indul az ukrán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés