Előfizetői tartalom

Döntött Franciaország: evakuálja állampolgárait a katonai puccs után

Portfolio
A Nigériában bekövetkezett katonai puccsra válaszul Franciaország evakuálja állampolgárait a nyugat-afrikai országból - derül ki a francia külügyminisztérium keddi közleményéből. A lépésre azután kerül sor, hogy Mohamed Bazoum elnököt múlt szerdán egy junta megbuktatta, amely a hetedik katonai hatalomátvétel volt Nyugat- és Közép-Afrikában az utóbbi három évben. A politikai instabilitás tüntetéseket váltott ki a nigeri francia érdekeltségek ellen, a tüntetők többek között támadást intéztek a francia nagykövetség ellen is.

A francia kormány bejelentette, hogy a Mohamed Bazoum elnököt megbuktató katonai puccsot követően evakuálja állampolgárait Nigerből. A francia külügyminisztérium megerősítette a közelgő evakuálást, amely válasz a nyugat-afrikai országban uralkodó politikai instabilitásra. Bazoum elnök közelmúltbeli megbuktatása, amely sorban a hetedik katonai hatalomátvétel Nyugat-...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái