Előfizetői tartalom

Politico: megvan a terv, hogyan helyettesítenék Zelenszkijt a halála esetén

Portfolio
Megvan a kijevi forgatókönyv és a nyugati elképzelések is arról, hogy mi történne abban az esetben, ha Volodimir Zelenszkij ukrán elnök merénylet áldozata lenne. A feltételezések szerint az ukrán elnök halála nem változtatna a háború menetén, viszont eltávolíthatná a „leggyengébb láncszemet”, a nyugati közvélemény támogatását – írja a Politico elemzésében.

Orosz törvényhozók és ultranacionalista katonai bloggerek több alkalommal is követelték már, hogy vegyék célkeresztbe az ukrán elnököt. A félelem nem alaptalan, hiszen a háború elején legalább egy tucatnyi merényletet kíséreltek meg Zelenszkijjel szemben, legalábbis Mihajlo Podoljak kabinetfőnök állítása alapján. Ennek ellenére az ukrán elnök nem foglalkozik szívesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés