Előfizetői tartalom

Újabb fotó bizonyítja: Moszkva szövetségese fegyvereket adhatott Ukrajnának

Portfolio
Szerbiát az orosz-ukrán háború kirobbanása óta mind a nyugati hatalmak, mind pedig Moszkva megvádolta azzal, hogy fegyvert szállít a harcoló feleknek. Legutóbb alig egy hónapja jelentek meg fotók, melyeken egyértelműen látszik az, hogy Szerbiában gyártott aknagránátokat használnak az ukrán katonák, most pedig újabb képek láttak napvilágot.

A fotón egy ukrán katona pózol egy 120mm-es M62P10 aknagránáttal. A "probléma" a képpel mindössze az, hogy az említett gránátot Szerbiában gyártják, ráadásul az állami tulajdonban lévő Krušik gyárban. A képen szereplő gránáton az is látszódik, hogy nem egy raktár mélyéről előkotort darabról van szó: 2023-ban gyártották. / : A new photo of a combatant of Forces...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés