Előfizetői tartalom

Újabb háború a láthatáron? - Egymásnak feszülnek a nyugat-afrikai államok

Portfolio
Nigéria a mai napon bejelentette azt, hogy amennyiben a fegyveres erők utasítást kapnak a nyugat-afrikai államokat tömörítő ECOWAS (Economic Community of West African States) biztonsági tanácsától, úgy fegyverrel fogják semmissé tenni a múlt heti nigeri katonai puccsot. Az ECOWAS három felfüggesztett tagja, Guinea, Mali és Burkina Faso válaszcsapással reagált Abuja kijelentésére.

Christopher Gwabin Musa nigériai vezérkari főnök délelőtt közölte azt, hogy az ECOWAS akár fegyverrel is hajlandó helyreállítani a rendet a szomszédos Nigerben akkor, ha a puccsot végrehajtó Abdourahamane Tchiani nem adja azonnal át a hatalmat az ország demokratikusan megválasztott elnökének, Mohamed Bazoumnak. The Nigerian Chief of Defense Staff, General Christopher Gwabin Musa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés