Előfizetői tartalom

Aggasztó jelentés: súlyos belső problémákkal küszködik az ukrán fegyvergyártás

Portfolio
Hiányzó hosszútávú szerződésekről, olcsóbb külföldi importról, rosszul kitűzött és teljesíthetetlen határidőkről, túlzott bürokráciáról számoltak be az ukrán védelmi ipar szereplői. Az ukrán kormányzat döntései ellehetetlenítik a hazai gyártás fellendülését, és veszélybe sodorják a nyugattól erőteljesen függő ukrán hadsereg ellátását – számolt be aggodalmairól az ukrán Ekonomicsna Pravda hírportál.

Az ukrán fegyveres erőknek nem mindig sikerül a szükséges mennyiségben nyugati felszereléseket beszerezniük. Kijev szerencséjére a hazai vállalatok jórésze túlélte a masszív rakétatámadások első hónapjait, sikerült elrejteniük a gyártóüzemeket, kiépíteniük az alkatrészellátást, és néhányuk jelentősen növelte az alkalmazottak létszámát is. Az iparági képviselők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés