Előfizetői tartalom

Ferenc pápa az európai békére szólított fel

MTI
Európának vissza kell szereznie a béketeremtő és a hídépítő szerepét - szólított fel Ferenc pápa szerdán a katolikus egyház Portugáliában rendezett Ifjúsági Világtalálkozójának megnyitójára érkezve, ahol a konfliktusok leküzdésére és a közös munkára buzdította a hívők fiatal generációját az éghajlatváltozás és más, az egész világot érintő problémák fényében.

Ferenc pápa öt napot tölt Portugáliában, ellátogat a fatimai katolikus szentélyhez is. Az Ifjúsági Világtalálkozóra több mint egymillió fiatalt várnak a világ minden tájáról, az esemény tetőpontja a pápa vasárnapi miséje lesz.     Lisszabon felé tartó repülőútja közben az egyházfő kiemelte: továbbra is arra szeretné buzdítani a fiatalokat, hogy "ne féljenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés