Előfizetői tartalom

Tisztogatás indult a világ egyik legerősebb hadseregében – Elit vezetők tűntek el

Portfolio
Tíz éve nem látott magasságban cseréltek le hirtelen két parancsnokot is a kínai hadseregben. A egyik legfontosabb egység, a rakétahadsereg vezetőinek kellett most korrupciós vádak miatt távozniuk. Az eset nagy figyelmet kap, mivel Peking stratégiaváltozását jelezheti, ráadásul egybeesik a korábbi kínai külügyminiszter váratlan távozásával - írja a BBC.

Li Jücsao a kínai Népi Felszabadítási Hadsereg (PLA) Rakétahadseregének egységét vezette korábban, most azonban nem tudni, hol tartózkodik sem ő, sem a helyettese. Az már bizonyos, hogy nem maradhattak pozíciójukban, mivel a kiemelkedő fontossággal bíró egységek élére Vang Houpin volt haditengerészeti parancsnokhelyettest nevezték ki, a helyettese pedig Hszü Hsziseng, a központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés