Előfizetői tartalom

Megtörik végre a jég? – Fontos témában egyeztettek a nagyhatalmak magas rangú tisztviselői

Portfolio
Magas rangú amerikai és kínai tisztviselők folytattak megbeszélést Washingtonban szerdán. A résztvevők elsősorban a csendes-óceáni térség biztonsági kérdéseiről egyeztettek. Mindez akkor történt, amikor az amerikai külügyminisztérium meghívót küldött Vang Ji régi-új kínai külügyminiszternek Washingtonba - írja a Reuters.

Ritka találkozóra került sor Washingtonban, ahol a Pentagon és a kínai külügyminisztérium vezető tisztviselői magas szintű megbeszéléseket folytattak szerdán. Az Ely Ratner miniszterhelyettes és Jang Tao főigazgató közötti beszélgetés középpontjában az amerikai-kínai védelmi kapcsolatok és regionális biztonsági kérdések álltak. Ely Ratner, aki a védelmi miniszter indo-csendes-óceáni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés