Előfizetői tartalom

Egyre forróbb a helyzet a Fekete-tengeren, súlyos dróntámadásokat szenvednek el az oroszok - Háborús híreink szombaton

Portfolio
Megérkezett a válasz a wagneresek Fehéroroszországba telepítésére: a közösségi médiában több videó is napvilágot látott, amelyeken óriási lett katonai konvoj vonul az ország Fehéroroszországgal közös határához. Ukrajna szerint Oroszország hamis zászlós műveletre készül, és azt tervezi, hogy Wagner-zsoldosnak álcázott katonái és hírszerzői beszivárognak Fehéroroszországba, ahol támadást intéznek egy olajfinomító ellen, a műveletért pedig Kijevet teszik felelőssé a nyilvánosság előtt. Egy pénteken publikált felmérése szerint az amerikai választók többsége ellenzi, hogy a Kongresszus további támogatásokat szavazzon meg Ukrajnának. Amerikai tisztviselők szerint vezető amerikai és európai politikusok aggódnak amiatt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök úgy kalkulál, a jövő novemberi amerikai elnökválasztáson újra Donald Trump volt elnök győzhet, ami az Ukrajnának nyújtott támogatás csökkentését és Oroszország jobb tárgyalási pozícióját jelentené. Ezért Putyin addig mindenképpen el szeretné húzni a háborút. Huszonnégy órán belül újabb fekete-tengeri dróncsapást hajtottak végre az ukrán erők: most éjszaka egy hírhedt orosz tartályhajóra támadtak egy pilóta nélküli vízi járművet használva.

2023. augusztus 05. 20:30 Megosztás Béketárgyalások kezdődtek az ukrajnai háború lezárásáról, de van egy igencsak komoly probléma Számos ország biztonsági szakértője kezdett szombaton Szaúd-Arábiában tárgyalásokat, amelyek célja az ukrajnai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés