FONTOS Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak
 
Előfizetői tartalom

Ez nagyon csípheti Washington szemét: partjainál járőröztek a legnagyobb riválisai

Portfolio
Alaszka partjainál jelent meg egy összesen tizenegy hajóból álló közös orosz-kínai flotta. A fenyegetésre erősen reagáltak Washingtonban, négy rombolóhajót és több repülőgépet küldtek a flotilla szemmel tartására. Az Egyesült Államok tisztségviselői szerint az ilyen jellegű, egyre gyakoribbá váló hadgyakorlatok a mélyülő orosz-kínai kapcsolatokról árulkodnak - írja a Wall Street Journal.

Közös járőrözést tartott Kína és Oroszország a Csendes-óceán északi térségében, az Aleut-szigetek térségében. A terület az Egyesült Államokhoz tartozik, így a katonai akció aggodalmat keltett a térségben.  Washington négy rombolóhajót küldött az összesen tizenegy hajóból álló formációra. Szakértők szerint ez volt az eddigi legnagyobb hasonló teszt, ami az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés