Előfizetői tartalom

Soha nem volt még annyira meleg a világon, mint idén júliusban

Portfolio
Az EU Kopernikusz Éghajlatváltozási Szolgálata szerint 2023 júliusa lesz a Föld eddigi legmelegebb hónapja, a globális átlaghőmérséklet 16,95 Celsius-fok lesz. Ez 0,33 fokkal magasabb, mint az előző, 2019 júliusában felállított rekord. A világ legmelegebb napját 2023. július 6-án mérték, 17,08 fokos globális átlaghőmérséklettel. A rendkívüli hőség hatásai az európai erdőtüzek, a pakisztáni villámárvizek, valamint a Kínát, a Fülöp-szigeteket és Tajvant sújtó tájfun formájában mutatkoztak meg.

Az Európai Unió Kopernikusz Éghajlatváltozási Szolgálata megerősítette, hogy július volt a valaha mért legmelegebb hónap a Földön, a globális átlaghőmérséklet 16,95 Celsius-fok volt. Ez a szám 0,33 fokkal múlta felül a 2019 júliusában felállított korábbi rekordot. Az óceánok hőmérséklete is soha nem látott szintet ért el ebben az időszakban. Samantha Burgess, a Kopernikusz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés