Előfizetői tartalom

Mi folyik itt? A tengerbe menekülnek a lángok elől Hawaiin, újabb trópusi vihar közeleg Japán partjai felé

MTI
|
Portfolio
Több repülőjáratot töröltek, és vonatokat állítottak le Japánban és Dél-Koreában, miután a Khanun tájfun heves esőzést okozott a két ország déli régióiban. Mindeközben a Hawaii-szigeteken pusztító erdőtüzek miatt a hatóságok elrendelték a fenyegetett körzetekben élő lakosság evakuálását, több településen bezárták az iskolákat, Lahaina városában többen a tengerbe menekültek a lángok elől.

A lassan haladó trópusi vihar jelenleg Japán délnyugati fő szigetétől, Kjúsútól délre, Tokiótól mintegy 860 kilométerre a tenger fölött vonul át, miután előzőleg nagy pusztítást végzett a délnyugati Okinava prefektúra területén A Japán Meteorológiai Ügynökség (JMA) közlése szerint Kjúsún az elmúlt héten annyi eső esett, mint máskor egy hónap alatt szokott....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés