Előfizetői tartalom

Erősen indul majd az újév Trumpnak, ami az elnökválasztási kimenetet is befolyásolhatja

Portfolio
2024. január 2-re indítványozta Jack Smith különleges ügyész az első bírósági tárgyalást Donald Trump volt amerikai elnök ellen a 2020-as választások megdöntésére tett kísérlet ügyében, ami mindössze két héttel lesz a republikánus előválasztások első szavazatainak leadása előtt – derült ki csütörtök este a különleges ügyész bírósági beadványából. Mindez fontos fejlemény, mert az elnökválasztás kimenetelét is befolyásolhatja, hiszen most Trump utca hosszal vezet a republikánus mezőnyben, de a tárgyaláson elhangzó vádak és azok következményei még befolyásolhatják a párton belüli megítélését és befolyását.

Jack Smith egyébként azt ígéri, hogy 4-6 hét alatt bemutatják majd a vádak többségét a tárgyalásokon, így tehát miközben a republikánus előválasztások zajlanak majd, a bírósági tárgyalás is zajlik majd a különböző vádak és reakciók ismertetésével párhuzamosan. A különleges ügyész által a minpa nyilvánosságra hozot vádpontok mindegyikében ártatlannak vallotta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés