Előfizetői tartalom

Az elmozdított elnök kivégzésével fenyegetőznek a Nigeri puccsisták, ha megtámadják őket

MTI
 Az Egyesült Államok a nigeri juntát tekinti felelősnek az afrikai ország demokratikusan megválasztott, a katonák által elmozdított elnök, Mohamed Bazoum, illetve családtagjai, valamint a volt nigeri kormány őrizetbe vett tagjainak biztonságáért - szögezte le helyi idő szerint csütörtökön Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

Közleményében a tárcavezető egyúttal kiemelte, Washington csatlakozik a Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közösségének (ECOWAS) felszólításához, mely az alkotmányos rend visszaállítását követeli a juntától. Méltatta egyúttal az ECOWAS erőfeszítéseit, hogy békés úton igyekszik megoldani a válságot. Az Egyesült Államok a július 26-i nigeri hatalomátvételt követően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés