FONTOS Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak
 
Előfizetői tartalom

Fél évszázad után újra a Holdra küldött űrhajót Oroszország - Vizet keresnek

Portfolio
Történelmi jelentőségű lépésként Oroszország pénteken elindította 47 év óta első holdraszálló űrhajóját, hogy elsőként tegyen puha leszállást a Hold déli pólusán, ahol vélhetően vízjég található. Oroszországnak 1976 óta ez az első holdi küldetése, és ezzel versenybe száll Indiával, az Egyesült Államokkal és Kínával, amelyek mindegyike fejlett holdkutatási programmal rendelkezik, és ugyanezt a régiót célozza meg. A Luna-25 űrhajó a Vosztocsnij űrközpontból indult, és várhatóan augusztus 21-én ér földet a Holdon.

Pénteken Oroszország elindította közel fél évszázad óta az első holdraszálló űrhajóját, amelynek célja, hogy az első országként puha leszállást érjen el a Hold déli pólusán. Ez a régió különösen érdekes a vízjég lehetséges jelenléte miatt. A küldetés Oroszország első holdi kísérlete 1976 óta, és versenybe száll Indiával, az Egyesült Államokkal és Kínával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés