Előfizetői tartalom

Új front nyílt az ukrajnai háborúban, ez pedig az egész világra veszélyes lehet

Miután Oroszország felmondta a fekete-tengeri gabonaegyezményt, rövid úton eszkalálódtak az események a Fekete-tengeren. Moszkva napokon belül légicsapást indított az ukrán gabonasilók és tengeri kikötők ellen, amire válaszul Kijev jelzésértékű csapásokat mért a térségben állomásozó orosz hadi- és teherhajókra. De milyen következményekkel járhat ez a világra nézve?

„Ezt a játékot ketten is játszhatják” Július 17-én Oroszország bejelentette, hogy felfüggeszti a részvételét abban a kettős gabonaegyezményben, amely lehetővé tette az ukrán gabona exportját a Fekete-tengeren keresztül. Bár néhány ország és nemzetközi szervezet (köztük az Európai Unió és az ENSZ is) reménykedett abban, hogy visszaterelhetik Moszkvát az egyezménybe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés