Előfizetői tartalom

Ezért áll bíróság elé Donald Trump - Így zajlott Amerika sötét napja

2021. január 6-án a feldühödött tömeg megostromolta az Egyesült Államok törvényhozásának épületét, a Capitoliumot, ahol a szenátorok és a képviselők az elektorok szavazatait számolták, hogy ezzel törvényesítsék Joe Biden elnökké választását. A brit ITV egyedüliként jutott be stábjával az épületbe a törő-zúzó tömeggel együtt, és rögzítette az ott történteket. A leforgatott anyagból készült, A Capitolium ostroma című dokumentumfilmet még abban az évben bemutatták, és immár Magyarországon is megtekinthető az RTL+-on.

Trump bíróság elé áll a Capitolium ostroma miatt

Bár már két és fél év eltelt a Capitolium ostroma óta, különös aktualitást ad az eseményeknek, hogy Jack Smith különleges ügyész irodája csütörtökön jelentette be: beadványukban arra kérték a bíróságot, hogy 2024. január 2-án kezdődjön meg az a per, melynek vádlottja Donald Trump egykori elnök, aki

a vád szerint összeesküvést szőtt, hogy megváltoztassa a 2020-as elnökválasztás eredményét, megakadályozza a választási eredmény hitelesítését, illetve a legitim szavazatok megszámolását.

Augusztus 3-i előzetes meghallgatásán a volt elnök ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádpontokban.  

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés