Előfizetői tartalom

Egyre többen háborognak Peking terjeszkedése miatt - Van, ahol már fegyverrel vadásznak a kínai mérnökökre

Portfolio
Vasárnap támadás ért egy kínai mérnököket szállító konvojt a délnyugat pakisztáni Hvadar városánál. A hasonló incidensek egyre gyakoribbak a pekingi érdekeltségeket építő munkások ellen, mivel a térségben a gyarmatosítást látják bennük visszatérni. A hasonló lépések ráadásul felerősítették a régió függetlenségpárti hangjait is, a mostani támadást is egy szeparatista fegyveres alakulat vállalta magára - írja a CNN.

Vasárnap pakisztáni militáns alakulatok támadtak rá kínai mérnökökre Beludzsisztánban. A támadás a tengerparti városban, Hvadarban zajlott. A település a jelentős kínai beruházások miatt kap kiemelkedő figyelmet. A támadást a Beludzs Felszabadítási Hadsereg nevű militáns szeparatista mozgalom követte el. A beszámolók szerint egy kínai mérnököket szállító konvoj...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés