Előfizetői tartalom

Maximumra futtatták az oroszok a 'madárkalitkát' - Csúnya vége lett a sufnituningnak

Portfolio
A háború kirobbanása óta láthatunk meglehetősen elvetemült példákat a levegőből érkező támadások elhárítására kitalált 'madárkalitkának': az eredetileg Moszkva által "kifejlesztett" védelmi rendszer a drónokat még csak-csak meg tudja fogni, a nagyobb sebességgel becsapódó lövedékek ellen a tapasztalatok szerint azonban keveset ér. A Twitteren megjelent videó alapján az oroszok megpróbálták kicsit felturbózni a kalitkát, kevés sikerrel.

A felvételen egy - vélhetőleg elhagyatott - T-80BV harckocsi látható, melynek tornyára felerősítettek egy, a szokásosnál alacsonyabb madárkalitkát, melyet aztán az orosz-ukrán háború másik legendás eszközével, Kontakt-1-es reaktív páncélzattal (ERA - Explosive Reactive Armour) pakoltak tele. A reaktív páncélzatok lényege az, hogy a beérkező lövedékek energiáját egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés