Előfizetői tartalom

Repedezik a történelmi barátság? Csúnya törés felé haladhat Izrael

Portfolio
Mélypont felé közelít a híresen stabil amerikai-izraeli kapcsolat, miután a közel-keleti országban több nyugtalanító esemény zajlik. Benjamin Netanjahu vezette izraeli kormány az ország igazságügyi reformját is a Fehér Ház rosszallásával tervezi átverni, illetve a palesztinok és a zsidó telepesek kérdése is egyre aggasztóbb Ciszjordániában.

Izrael 75 éves történelmében egyértelműen az Egyesült Államok jelentette az ország számára a legszorosabb szövetségest. Washington határozottan kiállt a közel-keleti országért a nemzetközi fórumokon, az ENSZ Biztonsági Tanácsában is élt vétójogával, ha az izraeli érdekek úgy kívánták meg. Az amerikaiak ezen felül jelentős mennyiségű pénzügyi támogatást is nyújtott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés