Előfizetői tartalom

Súlyos botrány alakul a szuperhatalmak közt: igazán magas rangú fegyveriparos kémkedett a CIA-nek

Portfolio
Kína azzal vádolta meg az egyik állampolgárát, hogy rendkívül érzékeny katonai információkat adott át az Egyesült Államok hatóságainak. Az ügy érzékeny pillanatban érkezett, hiszen a globális versengés, a Tajvan-kérdés miatt egyébként sem felhőtlen Washington és Peking viszonya, egy hete ráadásul az amerikaiak számoltak be hasonló kémügyről. Akkor két kaliforniai katonát kapcsoltak le, akik Kínának adtak át érzékeny információkat - írja a CNN. 

A kínai kémelhárítás nyilvánosságra hozott egy esetet, miszerint lelepleztek egy állampolgárt, aki érzékeny katonai információkat szolgáltatott ki az Egyesült Államok szerveinek. A pénteken napvilágra került információk szerint egy kínai születésű férfi adott át minősített adatokat az amerikai CIA-nek (Központi Hírszerző Ügynökség). Az elmondások szerint a „Zeng”...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés