Előfizetői tartalom

Hullanak a Leopardok Ukrajnában: a 2A6-osok közel fele már elveszett a fronton

Portfolio
Sorra vesznek el az ukrajnai harcokban az értékes Leopard 2-es harckocsik, érdekes módon ráadásul a modernebb, 2A6-os változatból eddig több ismert veszteség van, mint a régebbi és nagyobb számban elérhető 2A4-esből. Az Oryx számai szerint a Leopard 2A6-osok majdnem fele elveszett már a harcokban, a valós veszteség jó eséllyel súlyosabb.

Ukrajna több mint 100 Leopard 2-es harckocsit kapott a nyári offenzívájához nyugati támogatóitól, ebből egész pontosan 21 olyan jármű van, amely a modernebb, 2A6-os változat, a többi mind régi, 2A4-es. Harctéri felvételek alapján az oroszok alaposan tizedelik a Leopard 2-eseket a frontvonalon, érdekes módon az ismert veszteségek száma magasabb a 2A6-osok esetén: mind darabszám...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés