Előfizetői tartalom

Ősi ellenségeket terel egy akolba a nukleáris fenyegetés, nagy bejelentésre készülnek

MTI
Jun Szokjol dél-koreai elnök az ország nemzeti ünnepe alkalmával tartott keddi televíziós beszédében a biztonsági együttműködés megerősítését sürgette az Egyesült Államokkal és Japánnal az észak-koreai nukleáris fenyegetéssel szemben, és kijelentette, hogy a pénteki Camp David-i csúcstalálkozó "új mérföldkövet fog jelenteni a háromoldalú együttműködésben".

A három ország vezetői először tartanak önállóan háromoldalú csúcstalálkozót, korábban csak nemzetközi tanácskozások alkalmával tárgyaltak egymással. Joe Biden amerikai elnök, Jun Szokjol dél-koreai elnök és Kisida Fumio japán miniszterelnök pénteken a Camp David-i amerikai elnöki rezidencián tárgyal egymással, és amerikai kormányzati források szerint várhatóan bejelentik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés