Előfizetői tartalom

Belpolitikai balhé veszélyezteti a hatalmas fegyverüzletet

Portfolio
Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Ausztrália között 2021-ben köttetett AUKUS-megállapodás a háromból két országban is belpolitikai vitát generált. Míg Ausztráliában attól tartanak, hogy az ország feleslegesen költ túl sokat az Egyesült Államoktól vásárolandó nukleáris tengeralattjárókra, addig utóbbiban saját hadászati potenciáljuk csökkenésétől félnek - írja az AsiaTimes.

Hamarosan országos konferenciát tart az Ausztrál Munkáspárt (ALP), ami a szokásosnál sokkal izgalmasabb témákat rejteget. A megszokott belpolitikai kérdések mellett idén várhatóan a külpolitikai témák okozzák majd a legnagyobb ellentéteket. A menekültkérdés, az izraeli-palesztin ellentétek mellett azonban várhatóan az AUKUS-megállapodás fogja uralni a szekciót. A tervezetet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés