Előfizetői tartalom

Erőszakos bűnözők ezrei szabadultak rá Oroszországra, egyre súlyosabb problémát jelentenek

Portfolio
Már a minimum becslések szerint is tízezres számban tértek haza a frontvonalról a korábbi elítéltekből toborzott orosz zsoldosok. A visszatérő harcosok azonban nem mindig tudnak megfelelően beilleszkedni a társadalomba, és számos bűncselekményt követnek el az országban. A Kreml ráadásul szeretné jobban felpörgetni a frontvonalra irányított elítéltek bevetését.

A The Moscow Times riportjában két olyan katonát mutat be, akiket a börtönből toborzott a frontvonalra Jevgenyij Prigozsin zsoldosvezér. A két korábbi elítélt azt állította, hogy jó hatást gyakoroltak rájuk a harci események, sokan azonban újabb, sőt akár súlyosabb bűncselekményeket követnek el, miután visszatérhettek a társadalomba. Olga Romanova aktivista szerint már összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés