Előfizetői tartalom

Friss elemzés: váratlan helyen lódulhat meg az ukrán offenzíva

Portfolio
Az ukránok már hónapok óta szakadatlanul próbálkoznak áttörni az orosz védelmi állásokon. Bár kisebb sikerekről be tudnak számolni, a tavaly őszihez hasonló áttörések egyelőre elmaradtak. Az elmúlt hetekben azonban egy reményteli helyen értek el sikereket az ukrán csapatok: sikeresen keltek át a Dnyeper folyón. Ez a tény pedig jelentős stratégiai előnyökhöz juttathatja Kijevet a jövőben - írja Veronika Poniscjakova a The Conversation elemzésében.

Több jelentés is beszámolt róla, hogy az ukránok átkeltek az oroszok fő védelmi vonalának számító Dnyeperen az elmúlt hetekben. Nemcsak át tudtak kelni, hanem tartós állásokat alakítottak ki, amelyekkel nem bírnak az orosz védelmi erők, az állandó harcok ellenére sem tudják az ukránokat a folyó túloldalára visszaszorítani. Az egyelőre nem világos, hogy pontosan hány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés