Előfizetői tartalom

Még halálosabbá tennék az F-16-osokat, de van egy probléma

Portfolio
Miután Dánia és Hollandia bejelentette, hajlandó F-16-osokat szállítani Ukrajnának, elindult a párbeszéd azzal kapcsolatban, hogy milyen modern fegyverekkel tehetnék még halálosabbá az amerikai gyártmányú vadászbombázókat, köszönhetően annak, hogy kiderült, a brit és francia robotrepülőgépek nem kompatibilisek az F-16-osokkal – számolt be róla a Forbes.

Ukrajnának az elmúlt hónapok során jelentősen sikerült kibővítenie a légicsapásai hatósugarát, köszönhetően a nyugatról érkező nagy hatótávolságú „cirkálórakétáknak”, köztük a brit Storm Shadownak és a francia SCALP-EG-nek. Kijev, annak érdekében, hogy kihasználják ezen fegyverrendszerek előnyeit, kénytelen volt átalakítani a meglévő harci repülőgép-állományát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés