Előfizetői tartalom

Bővülne a BRICS-csoport, csak hogyan

MTI
A BRICS egységét szorgalmazta szerdán Johannesburgban Hszi Csin-ping kínai elnök, miközben a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát magában foglaló országcsoport vezetői a csúcstalálkozón a szervezet további bővítése mellett foglaltak állást, hogy szembe tudjanak nézni a világméretű "zűrzavar és átalakulás" korszakával.

Míg az összes tagállam nyilvánosan támogatta a bővítést, továbbra is megosztottak abban a tekintetben, hogy hogyan és milyen gyorsan történjék az új tagok felvétele.     Kína régóta szorgalmazza a bővítést, tekintettel a Washingtonnal fenntartott kapcsolatai romlására és az ukrajnai háború kiváltotta feszültségekre.     "A világ nagy változásokon, polarizáción...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés