Előfizetői tartalom

Ő a maffia legfőbb célpontja: így él az olasz miniszterelnöknél is jobban védett Nicola Gratteri

Portfolio
A maffia legfőbb célpontja, Nicola Gratteri a lehető legkevésbé hétköznapi életet él. A 'Ndrangheta erőszakosságát már gyerekkorában megtapasztaló olasz ügyész az egész életét a maffia elleni küzdelemnek szentelte, amely miatt ő és családja is hatalmas áldozatokra kényszerül. Az olasz miniszterelnöknél is nagyobb védelmet igénylő Gratteri harminc éve nem fürdött a tengerben, pedig közel él a tengerparthoz. A számos merényletkísérletet megúszó férfival a brit Sky News készített riportot, amelyben elhivatottságának története mellett betekintést nyerhetünk a világ egyik, ha nem a legstresszesebb munkáját végző ember életébe.

A 'Ndrangheta A 18. században Calabriában alapított 'Ndrangheta ma a világ egyik legerősebb bűnszervezete. Ez az egyetlen maffia, amely legalább 50 országban aktív, és minden kontinensen jelen van. Éves forgalmát 60 milliárd euróra becsülik. Szó szerint lefordítva a neve lényegében azt jelenti, hogy "bátor ember". Úgy vélik, hogy a görög "andragathía" szóból származik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés