Előfizetői tartalom

Felfedte egy orosz oknyomozó újságíró, miért ment Jevgenyij Prigozsin halálának napján Moszkvába

Portfolio
Azért repült Jevgenyij Prigozsin Moszkvába halálának napján, mert az orosz kormány elkezdte felszámolni a Wagner csoport külföldi tevékenységeit, annak ellenére, hogy Vlagyimir Putyin ígéretet tett a zsoldosbrigádnak, hogy az afrikai és közel-keleti tevékenységüket fenntarthatják – állítja mindezt Andrej Zaharov, orosz oknyomozó újságíró.

Zaharov Telegram-csatornáján osztott meg egy nagyon hosszú értekezést Prigozsin halálának körülményeiről, részletesen taglalva azt a kérdést, hogy mit csinált a zsoldosvezér Oroszországban, mielőtt megölték. Az orosz újságíró szerint Putyin ígéretet tett korábban Prigozsinnak arra, hogy megtarthatja a Wagner csoport az afrikai és közel-keleti érdekeltségeit, a zsoldosvezért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés