Előfizetői tartalom

Felfedte Kína, mi volt az Ukrajna elleni orosz invázió legnagyobb hibája

Portfolio
Számos tanulmányt publikálnak Kínában, amelyben az orosz-ukrán háború tanulságait próbálják levonni. Az egyik nemrégiben megjelent írás kifejezetten az orosz logisztikai hibákra koncentrál. A konfliktus azért kap kiemelt figyelmet az ázsiai országban, mert a kínai seregnek nincsenek saját tapasztalatai arról, hogy kell megvívni egy modern háborút.

A kínai haderő kiemelt figyelemmel követi az orosz-ukrán háború eseményeit, különösen mivel a kínai Nemzeti Felszabadítási Hadseregnek (People’s Liberation Army – PLA) nincsenek gyakorlati tapasztalatai modern háborúkban. Peking fokozott figyelmet fordít az ukrajnai háborúban alkalmazott újszerű taktikákra és fegyverekre. Azonban más szempontok is felmerülnek; mivel egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés