FONTOS Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír
 
Előfizetői tartalom

Felfedte Kína, mi volt az Ukrajna elleni orosz invázió legnagyobb hibája

Portfolio
Számos tanulmányt publikálnak Kínában, amelyben az orosz-ukrán háború tanulságait próbálják levonni. Az egyik nemrégiben megjelent írás kifejezetten az orosz logisztikai hibákra koncentrál. A konfliktus azért kap kiemelt figyelmet az ázsiai országban, mert a kínai seregnek nincsenek saját tapasztalatai arról, hogy kell megvívni egy modern háborút.

A kínai haderő kiemelt figyelemmel követi az orosz-ukrán háború eseményeit, különösen mivel a kínai Nemzeti Felszabadítási Hadseregnek (People’s Liberation Army – PLA) nincsenek gyakorlati tapasztalatai modern háborúkban. Peking fokozott figyelmet fordít az ukrajnai háborúban alkalmazott újszerű taktikákra és fegyverekre. Azonban más szempontok is felmerülnek; mivel egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés