Előfizetői tartalom

Atomfegyverhez juthat a Közel-Kelet renegátja, Amerika szövetségesei drasztikus forgatókönyvvel terveznek

Portfolio
Egy amerikai agytröszt, az FPRI (Foreign Policy Reasearch Institute) hozott nyilvánosságra egy új kutatást a dinamikusan változó közel-keleti kapcsolatrendszereket illetően. Az elemzők szerint ameddig a Fehér Háznak egyszerre kellene csökkenteni a feszültséget Iránnal, addig óvatosan kell eljárnia, hogy a térségbeli szövetségesei se érezzenek érdeksérelmet. Ha nem sikerül mindenki számára elfogadható megoldást találni, az egy potenciális regionális háborúval is fenyegethet a Közel-Keleten. Ez pedig valóságos rémálom lenne Washington számára.

Hónapok óta suttogják, hogy az Egyesült Államok és Irán közötti tárgyalások hamarosan teljesen befagyhatnak, mivel a felek nem jutnak előrébb. A delegációk az elmúlt két évben a nyilvánosságtól távol tartottak megbeszéléseket egymással, ahol törekedtek a fennálló feszültségek csökkentésére. A legfontosabb kérdés a perzsa állam nukleáris fegyverkezése és az iszlám...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés