Előfizetői tartalom

Hamarosan ülésezik az APEC, Peking nyeregben érezheti magát

Portfolio
2023 novemberében ismét sor kerül a csendes-óceáni térséget összefogó regionális együttműködés, az APEC csúcstalálkozójára. A házigazda amerikaiak nem készülnek túl sok kézzelfogható témával, ami a kínai szándékoknak kedvez. Ameddig Washington ódzkodik a makroregionális szabadkereskedelmi megállapodások kötésétől, addig Kína igyekszik megerősíteni a saját elképzeléseit. Ez pedig jelentős vereség lehet az Egyesült Államoknak, mivel versenytárs híján a térség államai inkább csatlakoznak Pekinghez - írja az Asia Times.

2023 novemberében rendezik meg az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC - Asia-Pacific Economic Cooperation) idei csúcstalálkozóját San Franciscóban, ahol Joe Biden amerikai elnök fogadná a másik 20 tagállam vezetőjét. Teljes létszámra azonban aligha kerül sor, Vlagyimir Putyin orosz elnök borítékolhatóan kihagyja a tárgyalásokat, de más vezetők távollétére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés