Előfizetői tartalom

Viharfelhők gyülekeznek Moszkva globális hatalmi elképzelései körül – Ezek a gyenge pontok

Portfolio
Oroszországot lefoglalják az európai események, az orosz vezetők láthatóan az ukrajnai háborúra koncentrálnak. Ennek ellenére Moszkva továbbra is számos területen tényező a világ más részein. A csendes-óceániai területen növekszik a feszültség és a riválisok erőteljes haderőfejlesztésekbe kezdtek. Ahhoz, hogy Oroszország fenn tudja tartani az erős hatalom látszatát a régióban, nem szabad lemaradnia a fegyverkezésben - írja a Pacific Forum.

Oroszország továbbra is globális hatalomként tekint önmagára, azonban ez egyre kevesebb szempontból érvényesül. Ráadásul a biztonsági és védelmi oldalról tekintve a Kreml figyelmét nagyban leköti az ukrajnai háború, pedig a csendes-óceáni térségben is komoly kihívásokkal kell szembenéznie: Az orosz csendes-óceáni flotta sebezhetősége. A Kuril-szigetek hovatartozása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés