Előfizetői tartalom

Dagad a botrány Kína körül, sorra csatlakoznak a tiltakozáshoz a szomszédos országok

Portfolio
Nemzetközi össztűz zúdult Kínára, amiért hétfőn egy olyan térképet mutattak be, amin számos területet Kínához jelöltek, pedig más országhoz tartozik. Mivel Peking Indián kívül még számos más ország tengeri határait is megsértette, folyamatosan dühös reakciók érkeznek a kínai vezetéshez. A kínai külügyi szóvivő nyugalomra intette a feleket és hozzátette: szerinte nem kell túlreagálni a térképet.

Pekingben a hét elején egy igencsak megkérdőjelezhető térképet mutattak be az országról, amelyen számos vitás, vagy egyértelműen más országhoz tartozó területeket ábrázolt Kína fennhatósága alatt. Tajvant, a Dél-kínai-tenger szinte teljes területét az ország ellenőrzése alattinak ábrázolták, viszont így járt számos terület Kína határán is, Oroszországtól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés