Előfizetői tartalom

Fellázadtak a rabok, egy egész börtön személyzetét túszul ejtették Cuencában

Portfolio
Nagyon úgy néz ki, hogy folyamatosan romlik a biztonsági helyzet Ecuadorban, ahogy a drogkereskedő kartelek egyre aktívabbak az országban. Több politikus meggyilkolása után most autóbombás merényletekre került sor, illetve fellázadtak egy börtönben Cuenca város mellett, túszul ejtve az intézmény személyzetének jelentős részét.

Pár napja razziát hajtottak végre az ecuadori hatóságok egy Latacunga város mellett működő börtönben, fegyvert, lőszert és robbanószert keresve a fogvatartottaknál. A börtönben számos drogkartelekhez köthető bűnözőt tartanak fogva, sokan köztük külföldi állampolgárok, például kolumbiaiak vagy mexikóiak. Az akció miatt az alvilág megtorlási hullámba kezdett, a fővárosban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés