Előfizetői tartalom

Közeleg a fordulat? – Sorsdöntő küzdelemre készülnek a lengyelek, Ukrajna ügye csak élezi a feszültséget

Október 15-én parlamenti választások lesznek az Ukrajnát az egyik leghangosabban és legelkötelezettebben támogató országban, Lengyelországban. A voksolás két „régi motoros” politikus, Jarosław Kaczyński és Donald Tusk összecsapását hozza majd, jelen pillanatban mindkettejüknek esélye van a kormányalakításra. Az ukrajnai háború támogatását illetően nagy változásokra nem kell számítani, az Európai Unióhoz való lengyel viszonyban viszont fordulat jöhet. Az orosz invázió kezdete óta elmérgesedett a korábban kiváló viszony a lengyel és a magyar kormány között, az européer Tusk győzelme esetén viszont még ennél is tovább romolhat a kapcsolat.

Két „régi motoros” összecsapása Az október 15-én esedékes lengyel parlamenti választások két „régi motoros” politikus összecsapását hozzák. Az egyik oldalon Jarosław Kaczyńskiét, aki már az 1980-as évek Szolidaritás mozgalmában is tevékeny szerepet vállalt, és éppen 20 éve áll pártja, a Jog és Igazságosság (Prawo i Sprawiedliwość – PiS) élén. 1990-től...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés