Előfizetői tartalom

Közép-ázsiai migránsokat toboroz a háborújához Oroszország - közel 2 millió forint aláírási pénzért

Portfolio
A brit hírszerzés szokásos napi értékelésében mai kiadásában azt írja, hogy az orosz fél a növekvő veszteségei miatt valószínűleg a közép-ázsiai migránsok millióit tekinti potenciális újoncoknak. A brit védelmi minisztérium szerint Oroszország június vége óta toborzási hirdetésekkel szólítja meg a szomszédos országok állampolgárait, hogy Ukrajnában harcoljanak.

Örményországban és Kazahsztánban olyan online hirdetéseket láttak, amelyekben 495 000 rubel (mintegy 1,8 millió forint) "aláírási pénzt" ajánlottak, valamint rendszeres fizetést 190 000 rubeltől (kb. 700 ezer forint) - közölte a minisztérium. Május óta Oroszország gyorsított állampolgárság és akár 4160 dolláros fizetés ígéretével kereste meg a közép-ázsiai migránsokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés