Előfizetői tartalom

Dübörög a nyugati lobbi: fontos utánpótlási vonalat veszíthet el az orosz hadigépezet

Portfolio
Az ukrajnai háború jelentős világgazdasági változásokat hozott, számos ország kereskedelmét érintették az oroszok ellen meghozott szankciós döntések, viszont akadtak államok, amelyek igyekeznek bevételt elérni a helyzetből. Ez azonban feltűnt a nyugati vezetőknek is, akik igyekszenek bezárni a kiskapukat és rábírni Oroszország kereskedelmi partnereit, hogy csökkentsék a technológiailag kényes eszközök szállítását Moszkvának - írja a Wall Street Journal.

Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és az Európai Unió vezetői közösen tervezik figyelmeztetni Abu-Dzabit, mivel az olajmonarchia aktív kereskedelmet folytat Moszkvával. Ez önmagában még nem lenne probléma, de a tisztviselők szerint az Egyesült Arab Emírségek segíthet az ukrajnai invázióban felhasznált technológia eljuttatásában is az oroszoknak. Kapcsolódó cikkünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés