Előfizetői tartalom

Kitálalt az ukrán titkosszolgálat: így zajlott a Kékmadár hadművelet

Portfolio
Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési ága egy igencsak hosszú, közel egy órás filmet készített, melyben orosz pilótákat mutatnak be, akik valamilyen módon részt vettek az Ukrajna elleni invázióban és többnyire vagy életüket vesztették vagy hadifogságba kerültek. A videó legérdekesebb része talán egy Kékmadár hadművelet névre keresztelt művelet bemutatása, melyben azt láthatjuk, hogy bírnak rá az ukránok egy orosz helikopter-pilótát a megadásra és bizalmas dokumentumok átadására.

„Lezuhant orosz pilóták” néven filmet tett közzé a Youtube-on az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési ágazata. A film főleg orosz pilótákról szól, akik részt vettek az Ukrajna elleni invázióban és vagy életüket vesztették vagy ukrán hadifogságba kerültek. A közel egy órás film talán legérdekesebb része az, amikor bemutatnak benne egy 28 éves orosz pilótát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés